info@smile4kids.ro

0761 888 761

Înțelegem cât de importantă este sănătatea orală a copilului tău și suntem aici pentru a oferi servicii de calitate, special adaptate nevoilor lor.

Ce este caria dentară? Caria dentară este o afecțiune comună care afectează smalțul și structura internă a dinților. Ea apare în urma acumulării plăcii bacteriene și a acizilor care se formează din cauza consumului excesiv de zahăr și a igienei orale necorespunzătoare. Caria dentară poate provoca dureri, sensibilitate și deteriorarea dinților.

Tratamentul cariei dentare pentru copii:

 1. Evaluarea inițială: La prima vizită, medicul stomatolog va evalua starea orală a copilului și va identifica zonele afectate de carie. Se pot utiliza tehnici precum radiografiile dentare pentru a obține o imagine mai detaliată a afecțiunii.
 2. Anestezie locală: În cazul în care caria este adâncă și necesită intervenție, se poate administra anestezie locală pentru a asigura confortul copilului în timpul tratamentului.
 3. Îndepărtarea cariei: Medicul stomatolog va îndepărta țesutul afectat de carie utilizând instrumente specializate, cum ar fi frezele dentare. Această procedură se realizează într-un mod delicat și fără durere, asigurându-ne că copilul este în siguranță și confortabil.
 4. Umplerea dintelui: După îndepărtarea cariei, cavitatea rezultată va fi umplută cu un material dentar sigur și durabil, precum compozitul sau amalgamul. Alegerea materialului de umplere se va face în funcție de nevoile specifice ale copilului și de recomandările medicului stomatolog.
 5. Sigilarea dinților: În cazul în care copilul prezintă un risc crescut de carii dentare, medicul stomatolog poate aplica sigilante pe suprafețele dinților permanenți. Acestea oferă o barieră protectoare împotriva bacteriilor și previn formarea cariilor.
 6. Educație și prevenție: Pe lângă tratamentul cariei dentare, vom oferi copilului și părintelui sfaturi și instrucțiuni privind igiena orală corectă și o dietă sănătoasă. Astfel, îi ajutăm să prevină apariția viitoare a cariilor și să își mențină dinții sănătoși.
 7. Vizite regulate de urmărire: Pentru a monitoriza evoluția sănătății orale a copilului tău, vom programa vizite regulate la stomatolog. Aceste vizite ne permit să verificăm starea umplerilor dentare, să evaluăm eficacitatea măsurilor preventive și să identificăm eventuale probleme în stadiu incipient.Noi ne asigurăm că experiența copilului tău în timpul tratamentului cariei dentare este cât mai plăcută și confortabilă. Echipa noastră de specialiști este dedicată să ofere îngrijire personalizată și să creeze o atmosferă prietenoasă, astfel încât copilul să se simtă în siguranță și încrezător în timpul vizitelor la stomatolog.Este important să menționăm că tratamentul cariei dentare în stadiu incipient este mai puțin invaziv și mai puțin dureros decât în stadiile avansate. De aceea, este esențial să nu amâni programarea unei vizite la stomatolog în cazul în care observi semne de carie sau dacă copilul se plânge de dureri dentare.

  Echipa noastră este aici pentru a răspunde întrebărilor tale și pentru a oferi îngrijire stomatologică de înaltă calitate pentru copilul tău. Împreună, vom lucra în direcția obținerii unui zâmbet sănătos și frumos pe termen lung.

  Pentru programări și mai multe informații despre tratamentul cariei dentare pentru copii, te rugăm să ne contactezi. Suntem dedicați să îți oferim cele mai bune soluții și să îți susținem copilul pe parcursul întregului proces de tratament dentar.

Dr. Mirela Butuc

Fondator Clinica Smile4Kids

Medic Pedodont Specialist

Pedodontie, Inhalosedare si Implantologie

Program de lucru
Luni 08:30 - 21:00
Marti 08:30 - 21:00
Miercuri 08:30 - 21:00
Joi 08:30 - 21:00
Vineri 08:30 - 21:00
Sambata 09:00 - 15:00
Duminica Inchis

Articole

© 2022 Smile4kids.ro – Clinică stomatologică pentru copii

Call Now Button