fbpx

info@smile4kids.ro

0761 888 761

Profilaxie dentara

Ce este profilaxia dentară? Profilaxia dentară este o serie de măsuri preventive menite să prevină apariția afecțiunilor orale, cum ar fi cariile dentare și boala parodontală. Începând de la vârsta fragedă, este important să acordăm o atenție deosebită igienei orale a copiilor, pentru a le oferi un zâmbet sănătos și frumos pe termen lung.

Etapele profilaxiei dentare pentru copii:

 1. Evaluarea inițială: În cadrul primei vizite, medicul stomatolog va evalua starea orală a copilului și va discuta cu tine despre obiceiurile și dieta lui. Aceasta este o ocazie excelentă pentru a-ți clarifica orice nelămurire și pentru a primi sfaturi privind igiena orală a copilului tău.
 2. Educație și instruire: Vom oferi copilului informații despre importanța igienei orale, despre cum să se perieze corect și cum să folosească ața dentară. Vom încuraja și vom susține dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase de igienă orală.
 3. Periaj dentar profesional: Medicul stomatolog va efectua un periaj dentar profesional, utilizând instrumente specializate, pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul acumulate pe dinți.
 4. Fluorizarea: Fluorizarea este un pas esențial în prevenirea cariilor dentare. Vom aplica un gel sau un lac fluorizat pe dinți, pentru a întări smalțul și a reduce riscul apariției cariilor.
 5. Sigilarea dinților: Atunci când este necesar, vom aplica o substanță protectoare pe dinții permanenți, pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene și formarea cariilor.
 6. Consiliere privind alimentația sănătoasă: Vom oferi sfaturi cu privire la o alimentație sănătoasă și echilibrată, pentru a menține dinții și gingiile sănătoase. Evitarea consumului excesiv de zahăr și a băuturilor carbogazoase este esențială pentru sănătatea orală a copilului tău.
 7. Program de vizite regulate: Pentru a menține sănătatea orală optimă, recomandăm programarea unor vizite regulate la stomatolog. Acest lucru ne permite să monitorizăm evoluția igienei orale și să identificăm eventualele probleme în stadiu incipient, când pot fi tratate mai ușor.

Beneficiile profilaxiei dentare pentru copii:

 1. Prevenirea cariilor dentare: Prin aplicarea regulată a fluorului și sigilarea dinților, riscul apariției cariilor dentare scade semnificativ.
 2. Menținerea sănătății gingiilor: Profilaxia dentară ajută la prevenirea și tratarea afecțiunilor gingivale, cum ar fi gingivita, prin îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului de pe dinți și gingii.
 3. Dezvoltarea unui obicei sănătos: Prin educația și instruirea oferite copiilor, îi ajutăm să înțeleagă importanța igienei orale și să dezvolte un obicei de periaj dentar corect și regulat.
 4. Păstrarea dinților sănătoși pe termen lung: O igienă orală adecvată și vizitele regulate la stomatolog contribuie la menținerea dinților puternici și la evitarea complicațiilor și intervențiilor costisitoare în viitor.

La Stomatologia Copii, ne asigurăm că experiența copiilor tăi este plăcută și relaxantă. Echipa noastră specializată în lucrul cu copiii oferă o atmosferă prietenoasă și confortabilă, ajutându-i să se simtă în largul lor în timpul vizitei la stomatolog.

Pentru programări și mai multe informații despre profilaxia dentară pentru copii, te rugăm să ne contactezi. Suntem aici pentru a răspunde tuturor întrebărilor tale și pentru a oferi cel mai bun îngrijire stomatologică pentru micuțul tău. Investiția în sănătatea orală a copilului tău îi va oferi un zâmbet frumos și sănătos pe viață!

© 2022 Smile4kids.ro – Clinică stomatologică pentru copii

Call Now Button