info@smile4kids.ro

0761 888 776

Clients : Jonatha Doe
Location : New York

Stomatologia pediatrica sau pedodontia

Stomatologia pediatrica sau pedodontia este acea specialitate dedicata sanatatii orale a copiilor, inca din primele luni de viata si pana la adolescenta. Pedodontii au experienta si calificarea sa aiba grija de dintii, gingiile si cavitatea orala acopiilor de a lungul diferitelor etape a copilariei. Pedodontul este medicul stomatolog special pregatit profesional pentru a avea grija de sanatatea orala acopilului, asa cum medicul pediatru are grija de sanatatea lui generala.

Prima vizita la medicul stomatolog pedodont ar trebui sa se realizaze o data cu eruptia primilor dinti de lapte, in jurul varstei de 6 luni- 1 an. Acest fapt permite copilului sa se familiarizeze atat cu pedodontul, cat si cu mediul cabinetului , oferind sansa medicului de a le recomanda parintilor metode de prevenire a cariilor, dar si de a depista intr o prima faza leziunile carioase.

In cadrul acestei prime vizite(CONSULTATIA), micul pacient face cunostinta cu echipa medicala, personalul prietenos si placut,, precum si cu dotarile moderne ale cabinetului, care ofera premisele realizarii unui tratament dentar de cea mai buna calitate.

Stomatologia pediatrica cuprinde si TRATAMENTE PROFILACTICE (fluorizari, sigilari, indrumatri privin periajul dentar) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor.

Dintii copiilor incep sa erupa dupa primele 6 luni de viata.La varsta de 6-7 ani , dintii  de lapte sunt inlocuiti treptat cu dintii permanenti.Fara asistenta stomatologica adecvata, copiii se pot confrunta cu diverse leziuni carioase, ce pot provoca discomfort, dureri  insuportabile sau complicatii.

Tratamentul cariilor dintilor de lapte este necear a fi realizat, intrucat aceste leziuni carioase netratate pot afecta dezvoltarea dintilor permanenti, ai caror muguri sunt situati chiar sub acesti dintisori temporari.

Recomandarea noastră: nu amânați problemele medicale. Odată cu trecerea timpului se pot agrava, recuperarea este se complică și durata intervențiilor este mai mare.

Dr. Mirela Butuc

IMG_1682
SRB05420
cabinet-stomatologic-pediatric-4-721x1024
IMG_1693
Related Portfolio

Let's See Some Portfolio

Call Now Button