info@smile4kids.ro

0761 888 761

Fluorizarea este esențială pentru menținerea sănătății dentare la copii și adolescenți. Tratamentele de fluorizare sunt simple, eficiente și accesibile, iar beneficiile lor sunt semnificative în ceea ce privește prevenirea cariilor dentare și protejarea sănătății dentare pe termen lung.

Fluorul este un mineral esențial pentru sănătatea dentară. Acesta ajută la prevenirea cariilor dentare prin întărirea smalțului dinților și reducerea acidității din gură. Fluorul poate fi obținut din apă, alimente și suplimente alimentare, dar cea mai comună formă de administrare este prin tratamentul fluorizării.

Tratamentul de fluorizare constă în aplicarea unui gel sau soluție fluorurată pe dinți, fie prin intermediul unei periuțe de dinți, fie printr-un colier fluorizat. Acest tratament poate fi efectuat de un stomatolog sau de un igienist dentar și este recomandat pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 16 ani.

Fluorizarea este importantă pentru sănătatea dentară a copiilor din mai multe motive:

  • Prevenirea cariilor dentare: Fluorul întărește smalțul dinților și previne descompunerea acestuia prin neutralizarea acidității din gură.
  • Promovarea creșterii dentare sănătoase: Fluorul ajută la creșterea și dezvoltarea dinților sănătoși, prevenind problemele dentare în viitor.
  • Protejarea dinților împotriva sensibilității dentare: Fluorul poate ajuta la reducerea sensibilității dentare, reducând senzația de durere sau disconfort în timpul consumului de alimente sau băuturi reci, calde sau dulci.
  • Economisirea de bani și timp: Tratamentele de fluorizare sunt mai puțin costisitoare și mai puțin invazive decât alte proceduri dentare, cum ar fi plombarea cariilor.
  • Fluorizarea poate fi efectuată în cabinetul stomatologic, dar există și alte modalități de a asigura fluorul necesar pentru sănătatea dinților copiilor. Unele dintre aceste modalități includ utilizarea pastei de dinți fluorurate, consumul de apă potabilă fluorurată și suplimente alimentare fluorurate.
  • Este important să discutați cu stomatologul dvs. despre necesitatea fluorizării pentru copiii dvs. și despre modalitatea cea mai potrivită de a administra fluorul. Cu o igienă orală adecvată și un tratament de fluorizare regulat, copiii pot avea dinți sănătoși și puternici pe termen lung.

Dr. Mirela Butuc

Fondator Clinica Smile4Kids

Medic Pedodont Specialist

Pedodontie, Inhalosedare si Implantologie

Program de lucru
Luni 08:30 - 21:00
Marti 08:30 - 21:00
Miercuri 08:30 - 21:00
Joi 08:30 - 21:00
Vineri 08:30 - 21:00
Sambata 09:00 - 15:00
Duminica Inchis

Articole

© 2022 Smile4kids.ro – Clinică stomatologică pentru copii

Call Now Button