info@smile4kids.ro

0761 888 761

Sigilarea dentară este o procedură stomatologică preventivă eficientă, care poate aduce numeroase beneficii sănătății dentare a copiilor. Această tehnică implică aplicarea unui strat subțire de material protector pe suprafața molarilor. Acest strat de sigilant ajută la prevenirea cariilor dentare, care pot afecta adesea acești dinți dificil de curățat, contribuind la menținerea unui zâmbet sănătos pe termen lung.

În acest articol, Dr. Mirela Butuc, medic specialist pedodont și fondatoarea clinicii Smile4Kids, ne va explica ce este sigilarea dentară și cum poate ajuta copiii.

Ce este sigilarea dentară?

Sigilarea dentară este o procedură non-invazivă și nedureroasă care implică aplicarea unui strat subțire de material compozit sau plastic pe suprafața molarilor permanenți. Această acțiune are scopul de a crea o barieră protectoare între suprafața dintelui și bacteriile care cauzează cariile. Molarii permanenți sunt poziționați în spatele cavității orale și au adesea fisuri și crăpături în care se pot aduna resturi alimentare și bacterii. Aceste zone sunt dificil de curățat cu o periuță de dinți obișnuită, ceea ce face ca molarii să fie vulnerabili la formarea cariilor.

Cum se realizează procedura de sigilare dentară?

Iată pașii principali ai procedurii de sigilare dentară:

  • Evaluarea: Dentistul pediatru va evalua dacă copilul este candidatul potrivit pentru sigilarea dentară. Acest lucru se face de obicei după erupția primilor molari permanenți, în jurul vârstei de 6 ani, și apoi după ce al doilea set de molari permanenți erup, în jurul vârstei de 12 ani.
  • Curățarea și uscarea: Dintele care urmează să fie sigilat este curățat și uscat pentru a asigura aderența corespunzătoare a materialului sigilant. Aplicarea sigiliului: Dentistul aplică materialul sigilant sub formă de gel pe suprafața dintelui. Acest material este ulterior solidificat cu o lumină specială.
  • Verificarea și ajustarea: După solidificare, dentistul verifică dacă sigilantul este uniform aplicat și corect ajustat. Este important ca suprafața dintelui să fie netedă pentru a preveni acumularea bacteriilor.
  • Polizarea finală: Se realizează o polizare finală pentru a asigura confortul și aspectul natural al dintelui.

Cum ajută sigilarea dentară copiii?

Sigilarea dentară aduce o serie de beneficii semnificative copiilor:

  • Prevenirea cariilor: Sigilarea dentară ajută la prevenirea formării cariilor prin crearea unei bariere protectoare împotriva bacteriilor, resturilor alimentare și acidului din cavitatea bucală.
  • Durabilitate pe termen lung: Sigilantul este durabil și poate oferi protecție timp de mulți ani, contribuind la menținerea sănătății dentare a copilului pe termen lung.
  • Procedură nedureroasă și rapidă: Sigilarea dentară este o procedură simplă și nedureroasă, care poate fi efectuată într-o singură vizită la dentist. Nu necesită anestezie sau perioade de recuperare.
  • Economie de bani pe termen lung: Preventia este întotdeauna mai ieftină decât tratamentul. Sigilarea dentară poate economisi bani pentru familie pe termen lung, evitând necesitatea unor proceduri costisitoare pentru tratarea cariilor.
  • Promovarea unei igiene orale sănătoase: Sigilarea dentară face parte dintr-o abordare mai largă a igienei orale pentru copii, contribuind la promovarea obiceiurilor sănătoase de igienă orală.

În concluzie, sigilarea dentară este o procedură eficientă și nedureroasă care poate ajuta copiii să prevină cariile și să mențină sănătatea dentară pe termen lung. Este important ca părinții să consulte un dentist pediatru pentru a discuta opțiunile de sigilare dentară și pentru a asigura o igienă orală adecvată pentru copiii lor, contribuind astfel la păstrarea unui zâmbet sănătos și strălucitor.

Smile4Kids este mai mult decât o clinică stomatologică pentru copii; suntem o echipă pasionată care se dedică promovării și menținerii sănătății dentare a celor mici. Cu o experiență bogată în îngrijirea dentară pediatrică și o abordare prietenoasă și empatică, ne străduim să creăm o experiență pozitivă la fiecare vizită. Misiunea noastră fundamentală este de a crea zâmbete sănătoase și strălucitoare pentru micuții dumneavoastră. Ne angajăm să atingem acest obiectiv printr-o gamă variată de servicii și prin oferirea de consiliere expertă părinților, pentru a dezvolta obiceiuri de igienă orală sănătoase în rândul copiilor.
Citeşte întreaga ştire: Dr. Mirela Butuc: Totul despre sigilarea dentară și beneficiile pentru copii

Dr. Mirela Butuc

Fondator Clinica Smile4Kids

Medic Pedodont Specialist

Pedodontie, Inhalosedare si Implantologie

Program de lucru
Luni 08:30 - 21:00
Marti 08:30 - 21:00
Miercuri 08:30 - 21:00
Joi 08:30 - 21:00
Vineri 08:30 - 21:00
Sambata 09:00 - 15:00
Duminica Inchis

Articole

© 2022 Smile4kids.ro – Clinică stomatologică pentru copii

Call Now Button