fbpx

info@smile4kids.ro

0761 888 761

Frumusețea zâmbetului copilului tău trebuie întreținută, iar educarea timpurie privind importanța igienei orale este esențială pentru a-l transforma pe cel mic într-un adult responsabil care se va bucura de un zâmbet sănătos pentru întreaga viață.

Igiena orală corespunzătoare are rolul de a păstra dinții și cavitatea orală curate pentru a preveni apariția cariilor, a bolilor gingivale și altor afecțiuni stomatologice.

Periajul dentar este o activitate cu care cei mici trebuie să se obișnuiască încă de la cele mai fragede vârste.

Curățarea cavității bucale trebuie realizată  de două ori pe zi (dimineața și seara) înainte de apariția primilor dințișori de lapte. Curățarea gingiilor se realizează cu ajutorul unui pansament steril umed ce va elimina bacteriile acumulate în timpul meselor.

Periajul dentar poate începe încă de la apariția primului dințișor cu o periuță special dedicată bebelușilor, realizată din material moale ce nu va afecta gingiile.

Începând cu vârsta de 1 an, când dinții de lapte deja au erupt, periajul dentar devine o activitate obligatorie. În acest fel, ne asigurăm că putem evita apariția cariei de biberon.

Înainte de a începe periajul, trebuie să ne asigurăm că folosim o periuță de dinți adecvată și o pastă de dinți special pentru copii. Periajul presupune curățarea atentă a fiecărui dințișor, realizată prin mișcări circulare și foarte ușoare atât pe suprafața anterioară, cât și pe cea posterioară a dinților.

Pasta de dinți adecvată

Igiena dentară a bebelușilor și a copiilor trebuie realizată cu paste de dinți speciale. Produsul pe care îl alegem trebuie să conțină o cantitate mică de fluor, să fie avizat și să aibă un gust bun.

Un medic stomatolog pediatru va ști să recomande cel mai bun produs existent pe piață și te va ghida să le eviți pe cele nepotrivite și care pot afecta smalțul dinților.

Ața dentară ajută la îndepărtarea resturilor alimentare și a plăcii bacteriene din spațiile interdentare, acolo unde periuța de dinți nu ajunge. Ața dentară se folosește de copii începând de la vârsta de 4 ani, atunci când copilul are toți dinții pe arcadă. Dacă la început ei vor fi ajutatți de părinți, până la vârsta de 7-8 ani ei ar trebui să învețe să o folosească singuri.

Periaj profesional și detartraj

Prima vizită la medicul stomatolog este recomandat să aibă loc înainte de apariția primului dințișor pentru a primi toate recomandările necesare și pentru a vă asigura că dentiția se va dezvolta corect. De asemenea, întâlnirea cu medicul stomatolog este parte esențială din etapele unei dezvoltări sănătoase și armonioase.

Periajul profesional, detartrajul și air flow-ul au rolul de a susține igiena orală prin îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene care pot fi cauza unor afecțiuni orale precum: gingivita, cariile și abcesul dentar.

Smile 4 Kids este o clinică dedicată copiilor și adolescenților, fiind o lume în care copii sunt în siguranță, înconjurați pe personajele de poveste preferate, iar adolescenții se simt înțeleși și ajutați să își rezolve problemele stomatologice pentru a se bucura de un zâmbet frumos și sănătos.

Str. Crângului Nr. 4, Sector 1, Bucuresti

Email : info@smile4kids.ro
Facebook : Smile4Kids

Telefon : 0761 888 761

© 2022 Smile4kids.ro – Clinică stomatologică pentru copii

Call Now Button