info@smile4kids.ro

0761 888 761

Dentiția unui copil este în continuă evoluție și are nevoie de îngrijire și atenție specială pentru a se dezvolta armonios. Controlul periodic la medicul stomatolog pediatru este esențial pentru a asigura acest lucru și pentru a preveni apariția problemelor dentare.

Dinții de lapte sunt importanți pentru dezvoltarea armonioasă a danturii permanente, asigurând o masticație corectă și prevenind apariția problemelor dentare. De asemenea, aceștia sunt esențiali pentru dezvoltarea corectă a maxilarelor și a articulatiei temporo-mandibulare.

Controlul periodic la medicul stomatolog pediatru poate ajuta la detectarea precoce a problemelor dentare, cum ar fi cariile, și la începerea tratamentului cât mai devreme, reducând astfel costurile și evitând durerile dentare. În plus, medicul stomatolog pediatru poate oferi sfaturi despre igiena dentară și poate răspunde întrebărilor părinților despre dezvoltarea dentară a copilului lor.

Este recomandat ca copiii să meargă la medicul stomatolog pediatru încă de la vârsta de 6 luni, sau imediat ce se apare primul dinte. Acest control periodic poate fi efectuat o dată pe an sau mai des, în funcție de necesitățile individuale ale copilului.

Controlul la medicul stomatolog pediatru poate include examinarea și curățarea dinților, verificarea dezvoltării danturii și a gingiilor, precum și detectarea și tratarea cariilor. De asemenea, medicul poate recomanda fluorizări, sigilări dentare și alte tratamente pentru a preveni apariția cariilor și a păstra dinții sănătoși.

Îngrijirea dentară adecvată încă de la o vârstă fragedă poate ajuta la prevenirea cariilor și la menținerea unei danturi sănătoase. Părinții pot învăța copiii să aibă o igienă dentară corespunzatoare prin periajul regulat al dinților și prin folosirea aței dentare. Acest lucru poate fi o parte importantă a controlului la medicul stomatolog pediatru.

În concluzie, controlul periodic la medicul stomatolog pediatru este esențial pentru sănătatea dentară a copiilor. Acesta poate detecta și trata problemele dentare, poate oferi sfaturi despre igiena dentară și poate ajuta la dezvoltarea armonioasă a danturii.

Dr. Mirela Butuc

Fondator Clinica Smile4Kids

Medic Pedodont Specialist

Pedodontie, Inhalosedare si Implantologie

Program de lucru
Luni 08:30 - 21:00
Marti 08:30 - 21:00
Miercuri 08:30 - 21:00
Joi 08:30 - 21:00
Vineri 08:30 - 21:00
Sambata 09:00 - 15:00
Duminica Inchis

Articole

© 2022 Smile4kids.ro – Clinică stomatologică pentru copii

Call Now Button