info@smile4kids.ro

0761 888 761

Frica de dentist la copii este o problemă comună, iar această teamă poate fi dificil de depășit. Frica de medicul stomatolog poate fi cauzată de experiențe neplăcute anterioare sau de povești spuse de alți copii. Copiii pot deveni anxioși și îngrijorați la gândul unei vizite la dentist, ceea ce poate cauza probleme cu igiena dentară și starea generală a sănătății orale.

Este important să se abordeze această frică și să se găsească soluții pentru a o înfrânge.

  • Primul pas este de a discuta cu copilul despre importanța îngrijirii dentare și despre ceea ce se întâmplă la o vizită la dentist. Este important să fie clarificat faptul că vizitele la dentist sunt importante pentru sănătatea dentară și că dentistul este un prieten care îl ajută pe copil să aibă dinți sănătoși.
  • Există, de asemenea, câteva tehnici care pot ajuta la reducerea fricii de dentist la copii. Una dintre acestea este utilizarea de jucării și jocuri pentru a face experiența mai puțin înfricoșătoare. De exemplu, se poate juca un joc în care copilul poate deveni un dentist și poate „examina” jucăriile sau chiar pe părinți. De asemenea, se poate folosi o hârtie colorată sau un desen în timpul tratamentului dentar, pentru a distrage atenția copilului.

În clinica noastră, avem amenajat un spațiu de joacă, folosim jucării și povești, iar în timpul realizării tratamentului, copilul se poate uita la desene animate.

  • Este de asemenea, posibil să se folosească tehnici de relaxare precum respirația profundă sau imaginea unui loc plăcut, pentru a reduce anxietatea. De asemenea, se poate utiliza anestezie locală sau sedare ușoară pentru a face experiența mai confortabilă pentru copil.

La fel de important este alegerea unui medic stomatolog pedodont, specializat în tratamentul copiilor și care are o abordare blândă și răbdătoare cu aceștia. Acest dentist poate lucra împreună cu copilul, dar și cu părinții care trebuie să aibă încredere totală.

  • O altă modalitate de a evita anxietatea este vizita timpurie la stomatolog, chiar și înainte de vârsta de trei ani. Această vizită, ajută la construirea unui raport de încredere, dar și la obișnuirea copilului cu această experiență.

De asemenea, atenuarea anxietății a copiilor poate fi realizată prin următoarele:

  • Încurajarea prin recompense;
  • Crearea unei rutine a vizitelor la dentist.

Inhalosedarea este o metodă folosită în cazul copiilor anxioși.

Utilizarea sedarii constiente cu protoxid de azot poate ajuta copiii care au frică de dentist să se relaxeze şi să coopereze în timpul tratamentului stomatologic. Acest tip de sedare se adresează tuturor pacientilor, în special copiilor care sunt anxioși sau stresati, făcând tratamentul mai ușor. Este recomandată pentru copii începând cu vârsta de 4 ani care nu coopereză.

Utilizarea sedarii constiente cu protoxid de azot poate ajuta copiii care au frică de dentist să se relaxeze şi să coopereze în timpul tratamentului stomatologic. Acest tip de sedare se adresează tuturor pacientilor, în special copiilor care sunt anxioși sau stresati, făcând tratamentul mai ușor. Este recomandată pentru copii începând cu vârsta de 4 ani care nu cooperează.

La Smile4Kids, ne asigurăm că micuții pacienți se simt confortabil și în siguranță în timpul tratamentelor, astfel încât să aibă o atitudine pozitivă față de îngrijirea dentară pe termen lung. Personalul nostru specializat în stomatologie pediatrică se angajează să facă fiecare vizită la dentist plăcută pentru copiii noștri. Utilizăm tehnologii moderne și materiale de înaltă calitate pentru a oferi tratamente eficiente și sigure pentru sănătatea dentară a copiilor.

Vino la Smile4Kids și asigură-te că, copilul tău primește cele mai bune tratamente dentare într-un mediu prietenos și relaxant!

Dr. Mirela Butuc

Fondator Clinica Smile4Kids

Medic Pedodont Specialist

Pedodontie, Inhalosedare si Implantologie

Program de lucru
Luni 08:30 - 21:00
Marti 08:30 - 21:00
Miercuri 08:30 - 21:00
Joi 08:30 - 21:00
Vineri 08:30 - 21:00
Sambata 09:00 - 15:00
Duminica Inchis

Articole

© 2022 Smile4kids.ro – Clinică stomatologică pentru copii

Call Now Button