info@smile4kids.ro

0761 888 761

Copilul tau merita toata atentia si grija pentru ca sanatatea orala sa nu fie afectata. Pe langa tratamentele clasice, stomatologia pediatrica cuprinde si tratamentele profilactice cum ar fi: fluorizari, sigilari si indrumari privind periajul dentar.

Dr. Mirela Butuc, medic pedodont in cadrul clinicii Smile 4 Kids recomanda parintilor vizite regulate inca de la aparitia primilor dinti: „Cariile dintilor temporari pot afecta dezvoltarea normala a dintilor permanenti, tocmai de aceea este important ca fiecare carie aparuta sa fie tratata la timp pentru a evita problemele mai grave ce pot aparea. Prioritatea noastra este sa ne concetram pe preventie, pe tratamente de calitate, realizate fara durere intr-o o atmosfera placuta si confortabila pentru cei mici. Consideram ca prima vizita trebuie sa fie distractiva, educativa, tocmai de aceea ii intampinam cu povesti, cadouri si avem grija ca experienta cu medicul sa fie una placuta”.

 

Smile 4 Kids Dr. Mirela Butuc
Sigilarea dentara, profilaxia cariei dentare la copii

 

Este bine de stiut ca exista cateva metode de preventive primara a cariei dentare: sigilarea dintilor, fluorizarea generala si locala, igiena oro-dentara si o alimentatie cat mai sanatoasa.

Sigilarea dentara este o metoda de preventie a cariei dentare, rapida si nedureroasa. Ea se realizeaza prin aplicarea unui material ce contine fluor aplicat in santurile dintilor. Sigilarea se face atat la dintii temporari, cat, mai ales, la cei permanenti, de obicei imediat dupa ce au erupt.

Cu ajutorul acestei proceduri, protejam atat dintii de lapte, cat si pe cei definitivi, eliminand riscul unor tratamente invazive ce pot afecta dantura chiar si in perioada adulta.

Caria dentara la copii

Aproximativ 40% dintre copii au carii dentare inca de la varsta de 5 ani, iar acestea pot provoca durere si pot genera infectii repetate si complicate care pot pune in pericol sanatatea copilului. Atunci cand se confrunta cu aparitia cariilor, dintii copilului trebuie sa beneficieze de un tratament stomatologic, de preferat intr-o clinca dedicata exclusiv celor mici.

Caria dentara este uneori greu de observant cu ochiul liber, tocmai de aceea sunt importante vizitele frecvente la medicul stomatolog. La debut, caria se prezinta ca o pata alba, apar zone albe de demineralizare pe suprafata smaltului.

 

 

Smile 4 Kids Dr. Mirela Butuc
Inhalosedarea – metoda de sedare constienta

 

Aceasta metoda de sedare se adreseaza in special copiilor anxiosi sau celor care au avut experiente neplacute in trecut. In urma inhalosedarii, cei mici se vor simti relaxati, desi starea constienta si reflexele nu sunt afectate absolut deloc. In SUA, inhalosedarea este folosita in 90 % din cazuri de catre pedodonti, tocmai de aceea am investit intr-un aparat de inhalosedare de ultima generatie, care permite pacientilor de toate varstele sa se simta pe deplin relaxati in timpul tratamentelor dentare.

 

Smile 4 Kids Dr. Mirela Butuc
Coroane dentare la copii

 

In situatia in care o carie afecteaza semnificativ dintele sau este extinsa pe mai multe suprafete dentare este necesara folosirea unei coronite dentare. Realizata din zirconiu, coroana dentara este o solutie revolutionara ce reface structura, culoarea si functia dintelui natural. Coroanele dentare sunt recomandate atunci cand dintii sunt afectati de carii medii/ profunde sau au fost fracturati in urma traumatismelor.

Dr. Mirela Butuc, medic specialist pedodont, cu o experienta de peste 10 ani in domeniu, ofera servicii premium dedicate copiilor. Clinica Smile4Kids, amplasata in centrul Capitalei, pe str. Monetariei, nr. 12A, este special adaptata nevoilor copiilor. Scaunul dentar Dino ii va intampina pe cei mici, iar medicii nostrii ii vor face sa se simta confortabil pentru ca ei sa revina fara teama de fiecare data pentru consultatie sau tratament stomatologic.

Detalii: https://smile4kids.ro/

 

Smile 4 Kids Dr. Mirela Butuc

Dr. Mirela Butuc

Fondator Clinica Smile4Kids

Medic Pedodont Specialist

Pedodontie, Inhalosedare si Implantologie

Program de lucru
Luni 08:30 - 21:00
Marti 08:30 - 21:00
Miercuri 08:30 - 21:00
Joi 08:30 - 21:00
Vineri 08:30 - 21:00
Sambata 09:00 - 15:00
Duminica Inchis

Articole

© 2022 Smile4kids.ro – Clinică stomatologică pentru copii

Call Now Button